Bill Gates’ Story of Success

bill gates house

Bill Gates ‘Synopsis

Geboren in Seattle, Washington, in 1955, de beroemde ondernemer Bill Gates begon te interesseren voor het programmeren van computers op de leeftijd van 13. Door middel van technologische innovatie, scherp zakelijk strategie en agressieve business tactiek, hij en partner Paul Allen bouwde ’s werelds grootste software bedrijf, Microsoft tonen . In het proces, Gates werd een van de rijkste mannen ter wereld. In februari 2014, Gates kondigde aan dat hij terugtreedt als Microsoft’s voorzitter.

Vroege leven

Bill Gates werd geboren William Henry Gates III op 28 oktober 1955, in Seattle, Washington. Gates begon te interesseren voor het programmeren van computers op de leeftijd van 13 op het Lakeside School tonen. Hij nagestreefd zijn passie door college. Opvallend in zijn eentje met zijn vriend en zakenpartner Paul Allen, Gates bevond zich op de juiste plaats op het juiste moment. Door middel van technologische innovatie, scherp zakelijk strategie en agressieve business tactiek, bouwde hij ’s werelds grootste software bedrijf, Microsoft. In het proces, Gates werd een van de rijkste mannen ter wereld.

Bill Gates groeide op in een upper middle-class gezin met twee zussen: Kristianne, die ouder is, en Libby, die jonger is. Hun vader, William H. Gates Sr, was een veelbelovende, zij het enigszins verlegen, student rechten, toen hij ontmoette zijn toekomstige vrouw, Mary Maxwell. Ze was een atletische, uitgaande student aan de Universiteit van Washington, actief betrokken bij studentenzaken en leiderschap.

Bill had een zeer nauwe relatie met zijn moeder, Maria, die na een korte loopbaan als leraar haar tijd besteed aan het helpen van de kinderen op te voeden en het werken aan civiele zaken en met goede doelen. Zij diende ook op verschillende raden van bestuur, waaronder die van de First Interstate Bank in Seattle (opgericht door haar grootvader), de United Way en International Business Machines (IBM). Ze zou vaak Bill mee toen ze als vrijwilliger in scholen en bij maatschappelijke organisaties.

Bill was een gulzige lezer als een kind, de uitgaven vele uren verdiept in naslagwerken zoals de encyclopedie. Rond de leeftijd van 11 of 12, Bill’s ouders begon te zorgen over zijn gedrag. Hij deed het goed op school, maar hij leek verveeld en soms teruggetrokken, en zijn ouders bang dat hij zou een eenling geworden. Hoewel ze waren sterk gelovigen in het openbaar onderwijs, toen Bill draaide 13, schreef zij hem op exclusieve voorbereidende Lakeside School van Seattle. Hij bloeide in bijna al zijn onderdanen, blinken in wiskunde en wetenschap, maar ook doet het erg goed in het drama en het Engels.

Terwijl op Lakeside School, een Seattle computerbedrijf aangeboden aan computer tijd voor de studenten. The Mother’s Club gebruikt de opbrengst van braderie van de school naar een telex terminal voor studenten om te gebruiken kopen. Bill Gates werd meegesleept door met wat een computer kan doen en bracht een groot deel van zijn vrije tijd bezig met de terminal. Hij schreef een tic-tac-teen programma in BASIC computertaal die gebruikers in staat stelde om te spelen tegen de computer.

Het was op Lakeside School dat Bill ontmoet Paul Allen, die twee jaar ouder was dan hij. De twee werden snel vrienden, bonding over hun gemeenschappelijke enthousiasme voor computers, ook al waren ze heel verschillende mensen. Allen was meer gereserveerd en verlegen. Bill was feisty en soms strijdlustig. Ongeacht hun verschillen, ze beiden bracht een groot deel van hun vrije tijd samen te werken aan programma’s. Af en toe, ze niet mee eens en zou botsen over wie gelijk had of die de computer lab zou moeten lopen. Bij één gelegenheid, hun argument escaleerde tot het punt waar Allen verbannen Gates van het computerlokaal. Bij een andere gelegenheid, Gates en Allen hadden hun schoolcomputer privileges ingetrokken voor gebruik te maken van software glitches om gratis computer tijd te verkrijgen van het bedrijf dat de computers verstrekt. Na hun proeftijd, werden ze weer toegestaan ​​in het computerlokaal toen ze aangeboden om het programma te debuggen. Gedurende deze tijd, Gates ontwikkelde een payroll programma voor de computer bedrijf de jongens gehackt en een planningsprogramma voor de school.

In 1970, op de leeftijd van 15, Bill Gates ging in zaken met zijn vriend, Paul Allen. Ze ontwikkelden “Traf-o-Data,” een computerprogramma dat het verkeer patronen in Seattle gecontroleerd en gesaldeerd $ 20.000 voor hun inspanningen. Gates en Allen wilden hun eigen bedrijf te starten, maar Gates’s ouders wilden dat hij naar school afmaken en gaat naar de universiteit, waar ze hoopten dat hij zou werken aan een advocaat te worden.

Bill Gates is afgestudeerd aan de Lakeside in 1973. Hij scoorde 1590 uit 1600 aan het college SAT-test, een prestatie van de intellectuele prestatie die hij enkele jaren pochte over bij de invoering van zichzelf om nieuwe mensen.

Vroege carriere

Gates ingeschreven aan de universiteit van Harvard in de herfst, oorspronkelijk denken aan een carrière in de wet. Maar zijn eerste jaar zag hem meer van zijn tijd door te brengen in het computerlokaal dan in de klas. Gates had niet echt een studie regime. In plaats daarvan zou hij rondkomen van een paar uur slaap, proppen voor een test, en pas met een redelijke kwaliteit.

Gates bleef in contact met Paul Allen, die, na het bijwonen van de Washington State University voor twee jaar, viel uit en verhuisde naar Boston, Massachusetts, om te werken voor Honeywell. Rond deze tijd, Allen toonde Gates een editie van Popular Electronics magazine met een artikel over de Altair 8800 mini-computer kit. Beide jongens waren gefascineerd door de mogelijkheden die deze computer in de wereld van personal computing zou kunnen leiden. De Altair is gemaakt door een klein bedrijf in Albuquerque, New Mexico, de zogenaamde Micro Instrumentatie en Telemetrie Systems (MITS). Gates en Allen contact opgenomen met het bedrijf, te verkondigen dat ze werken aan een BASIC softwareprogramma dat de Altair computer zou lopen. In werkelijkheid hadden ze niet een Altair om te werken met of de code om het uit te voeren, maar ze wilde weten of MITS geïnteresseerd in iemand het ontwikkelen van dergelijke software was. MITS was, en haar voorzitter, Ed Roberts, vroeg de jongens voor een demonstratie. Gates en Allen roerei, de besteding van de komende twee maanden het schrijven van de software aan de Harvard’s computerlokaal. Allen reisde naar Albuquerque voor een test run op MITS, nooit te hebben geprobeerd het uit op een Altair computer. Het werkte perfect. Allen werd gehuurd bij MITS, en Gates al snel verliet Harvard met hem te werken, tot ontzetting van zijn ouders. In 1975, Gates en Allen vormde een partnership noemden ze Micro-Soft, een mix van “micro-computer” en “software.”

Microsoft (Gates en Allen liet het koppelteken in minder dan een jaar) begon op wankele basis te geven. Hoewel hun BASIC softwareprogramma voor de Altair computer gesaldeerd het bedrijf een vergoeding en royalty’s, werd het niet voldoen aan hun overhead. BASIC software van Microsoft was populair bij de computer hobbyisten, die pre-market kopieën verkregen en werden reproduceren en verspreiden ze gratis. Volgens later rekening Gates, had slechts ongeveer 10 procent van de mensen met behulp van BASIC in de Altair computer daadwerkelijk betaald. Op dit moment is een groot deel van de personal computer liefhebbers waren mensen die niet in het voor het geld. Ze voelden het gemak van reproductie en distributie konden ze software met vrienden en collega computer liefhebbers te delen. Bill Gates dacht daar anders over. Hij zag de gratis distributie van software zoals stelen, vooral als het ging om de software die is gemaakt om te worden verkocht.

In februari 1976, Gates schreef een open brief aan de computer hobbyisten, zeggend dat bleef de distributie en het gebruik van software zonder te betalen want het zou “voorkomen dat goede software van wordt geschreven.” In wezen zou plagiëren software-ontwikkelaars te investeren tijd en geld te ontmoedigen in het creëren van hoogwaardige software. De brief was niet populair bij computer liefhebbers, maar Gates vast aan zijn overtuigingen en zou de dreiging van innovatie gebruiken als een verdediging wanneer geconfronteerd met beschuldigingen van oneerlijke handelspraktijken.

Gates had een bittere relatie met MITS president Ed Roberts, wat vaak resulteert in schreeuwen wedstrijden. De strijdlustige Gates botste met Roberts op de ontwikkeling van software en de richting van het bedrijf. Roberts beschouwd Gates verwend en irritant. In 1977, Roberts verkocht MITS naar een andere computer bedrijf en ging terug naar Georgië om medische school te gaan en uitgegroeid tot een land arts. Gates en Allen waren op hun eigen. Het paar moest de nieuwe eigenaar van MITS aanklagen om de software rechten die zij hadden ontwikkeld voor Altair behouden.

Microsoft schreef software in verschillende formaten voor andere computerbedrijven, en, in het begin van 1979, Gates verhuisde activiteiten van het bedrijf te Bellevue, Washington, net ten oosten van Seattle. Gates was blij om weer thuis te zijn in de Pacific Northwest, en wierp zich in zijn werk. Alle 25 medewerkers van het jonge bedrijf had een brede verantwoordelijkheid voor alle aspecten van de operatie, productontwikkeling, business development en marketing. Met zijn scherpzinnigheid voor software-ontwikkeling en een scherp zakelijk inzicht, Gates plaatste zich als het hoofd van Microsoft, waarvan circa $ 2.500.000 in 1979. Gates brutowinst was slechts 23.

De opkomst van Microsoft

Gates scherpzinnigheid, niet alleen voor de ontwikkeling van software, maar ook bedrijfsvoering zette hem in de positie van het leiden van de onderneming en het werken als zijn woordvoerder. Hij persoonlijk elke regel code het bedrijf verscheept beoordeeld, vaak herschrijven code zichzelf toen hij het nodig gezien. Als de computer-industrie begon te groeien met bedrijven als Apple, Intel en IBM ontwikkelen van hardware en componenten, Bill was continu op de weg wervend de verdiensten van Microsoft-software applicaties. Hij nam vaak zijn moeder met hem. Mary was zeer gerespecteerde en goed verbonden met haar lidmaatschap van verschillende raden van bestuur, waaronder IBM’s. Het was door Maria dat Bill Gates een ontmoeting met de CEO van IBM.

In november 1980, IBM was op zoek naar software die hun aankomende personal computer (PC) zou werken en benaderde Microsoft. De legende wil dat de eerste ontmoeting met Bill Gates iemand bij IBM hielden hem voor een kantoor assistent en vroeg hem om koffie te serveren. Gates zag er erg jong, maar hij snel onder de indruk IBM, hen ervan te overtuigen dat hij en zijn bedrijf kan voldoen aan hun behoeften. Het enige probleem was dat Microsoft niet de basis-besturingssysteem dat nieuwe computers IBM’s zou lopen had ontwikkeld. Niet gestopt te worden, Gates kocht een besturingssysteem dat is ontwikkeld om te draaien op computers vergelijkbaar met PC IBM’s. Hij maakte een deal met de ontwikkelaar van de software, waardoor Microsoft de exclusieve vergunningverlenende instantie en later volledig eigenaar van de software, maar niet hen te vertellen van de IBM deal. Het bedrijf later aangeklaagd Microsoft en Gates voor het achterhouden van belangrijke informatie. Microsoft buiten de rechtbank voor een onbekend bedrag, maar noch Gates noch Microsoft toegelaten tot enig vergrijp.

Gates moest de nieuw aangeschafte software om te werken voor de IBM PC aan te passen. Hij bracht het voor een $ 50.000 kosten, dezelfde prijs die hij voor de software in zijn oorspronkelijke vorm had betaald. IBM wilde de broncode, die hun de informatie aan het besturingssysteem zou hebben gegeven kopen. Gates weigerde, in plaats daarvan te stellen dat IBM betaalt een vergunningenstelsel vergoeding voor kopieën van de software verkocht met hun computers. Door dit te doen toegestaan ​​Microsoft om de software die ze de naam MS-DOS naar een andere pc-fabrikant in licentie, moeten andere computerbedrijven klonen de IBM PC, die ze al snel deden. Microsoft bracht ook software genaamd Softcard, waardoor Microsoft BASIC om te werken op Apple II machines.

Tussen 1979 en 1981, de groei van Microsoft ontplofte, en het personeel is gestegen van 25 naar 128. De omzet ook geschoten op van $ 2.500.000 tot $ 16.000.000. Medio 1981 Gates en Allen opgenomen Microsoft en Gates werd benoemd tot president en voorzitter van de raad van bestuur. Allen werd uitgeroepen tot executive vice president.

In 1983 werd Microsoft gaan wereldwijd met kantoren in Groot-Brittannië en Japan, en met 30 procent van de computers in de wereld draait op de software. Maar 1983 bracht ook nieuws dat Microsoft wiegde haar grondvesten. Paul Allen werd gediagnosticeerd met de ziekte van Hodgkin. Hoewel zijn kanker in remissie ging een jaar later met intensieve behandeling, Allen ontslag genomen uit bedrijf dat zelfde jaar. Geruchten in overvloed waarom Allen verliet Microsoft. Sommigen zeggen dat Bill Gates duwde hem uit, maar velen zeggen dat het een levensveranderende ervaring voor Allen en hij zag er waren andere mogelijkheden die hij zijn tijd zou kunnen investeren in
De uitvinding van Microsoft Windows

Hoewel hun rivaliteit is legende, Microsoft en Apple deelden veel van hun vroege innovaties. In 1981 nodigde Apple Microsoft te helpen ontwikkelen van software voor Macintosh-computers. Sommige ontwikkelaars zijn betrokken bij zowel Microsoft ontwikkeling en de ontwikkeling van Microsoft-toepassingen voor Macintosh. De samenwerking zou kunnen worden gezien in een aantal gemeenschappelijke namen tussen Microsoft en Macintosh-systemen.

Het was door deze kennis te delen dat Microsoft Windows, een systeem dat een muis gebruikt om een ​​grafische interface te rijden, het weergeven van tekst en afbeeldingen op het scherm te ontwikkelen. Deze verschilde sterk van de tekst-en-toetsenbord gedreven MS-DOS-systeem waar alle tekstopmaak getoond op het scherm als code en niet wat er werkelijk zou worden afgedrukt. Bill Gates snel herkend de dreiging van dit soort software kunnen opleveren voor MS-DOS en Microsoft in het algemeen. Voor de onervaren gebruiker-dat was het grootste deel van de kopende publiek-de grafische beeldtaal van de concurrerende VisiCorp software die wordt gebruikt in een Macintosh-systeem zou zo veel gemakkelijker te gebruiken zijn. Gates aangekondigd in een reclamecampagne dat een nieuw besturingssysteem van Microsoft zou worden ontwikkeld die een grafische interface zou gebruiken. Het was te worden genoemd “Windows”, en compatibel met alle pc-software producten ontwikkeld op MS-DOS-systeem zou zijn. De aankondiging was een bluf, in dat Microsoft geen dergelijk programma in ontwikkeling had. Maar als een marketing tactiek het was pure genialiteit en bijna 30 procent van de pc-markt werd met behulp van de MS-DOS-systeem en zou wachten tot Windows-software in plaats van overgang naar een nieuw systeem. Zonder mensen bereid zijn om formats te veranderen, software-ontwikkelaars waren niet bereid om programma’s te schrijven voor de VisiCorp systeem en het momentum verloren door begin 1985.

In november 1985, Bill Gates en Microsoft lanceerde Windows; bijna twee jaar na zijn aankondiging. Visueel het Windows-systeem zag er erg vergelijkbaar met het Macintosh-systeem Apple Computer Corporation had bijna twee jaar eerder ingevoerd. Apple had eerder gegeven Microsoft volledige toegang tot hun technologie, terwijl het bezig was met het maken van Microsoft-producten compatibel voor Apple computers. Gates had Apple geadviseerd om hun software licentie, maar ze negeerde het advies, die meer geïnteresseerd zijn in de verkoop van computers. Nogmaals, Gates hebben optimaal gebruik gemaakt van de situatie en creëerde een software-indeling die opvallend veel op de Macintosh was. Apple dreigde met een proces, en Microsoft

In maart 1986, Bill Gates nam Microsoft publiek met een initial public offering (IPO) van $ 21 per aandeel. Gates hield 45 procent van het bedrijf 24,7 miljoen aandelen en werd meteen een miljonair op de leeftijd van 31 het spel Gates was op dat moment $ 234.000.000 van Microsoft’s $ 520.000.000. Na verloop van tijd, het bedrijf aandelen in waarde gestegen en vele malen splitsen. In 1987, Bill Gates werd een miljardair wanneer de voorraad verhoogd tot $ 90,75 per aandeel. Sindsdien heeft Gates aan de top, of in ieder geval in de buurt van de top van de Forbes jaarlijkse lijst van de top 400 rijkste mensen in Amerika. In 1999, met de aandelenkoersen op een all time high en het aandeel te splitsen achtvoudige sinds zijn beursgang, Gates rijkdom kort bijgevuld $ 101.000.000.000. 

Toch, Bill Gates voelde nooit helemaal veilig over de status van zijn bedrijf. Altijd hoeft te kijken over zijn schouder om te zien waar de concurrentie was, ontwikkelde hij een withete drive en competitieve geest. Gates verwacht dat iedereen in het bedrijf om dezelfde toewijding hebben. Een verhaal van de assistent Gates komt naar werk vroeg om iemand te slapen onder een bureau te vinden. Ze dacht bellen de beveiliging of de politie, totdat ze ontdekte het was Gates. 

Bill Gates intelligentie stond hem toe om te kunnen alle kanten van de software-industrie-productontwikkeling en bedrijfsstrategie te zien. Bij het analyseren van elke zakelijke zet, zou hij een profiel van alle mogelijke gevallen te ontwikkelen en lopen door hen vragen te stellen over iets dat zou kunnen gebeuren. Zijn confronterende stijl van leidinggeven werd legende als hij medewerkers en hun ideeën zou uitdagen om het creatieve proces op gang te houden. Een onvoorbereid presentator kon horen: “Dat is het stomste wat ik ooit heb gehoord!” van Gates. Maar dit was net zo goed een test van de strengheid van de werknemer als het was de passie Gates voor zijn bedrijf. Hij was voortdurend controleren van de mensen om hem heen om te zien of ze echt overtuigd van hun ideeën. 

Buiten het bedrijf, werd Bill Gates een reputatie als een meedogenloze concurrent. Verschillende tech bedrijven, geleid door IBM, begonnen hun eigen besturingssysteem, genaamd OS / 2, ter vervanging van MS-DOS te ontwikkelen. Eerder dan toegeven aan de druk, Gates geduwd vooruit met de Windows-software, het verbeteren van de werking en uitbreiding van het gebruik ervan. In 1989, introduceerde Microsoft Microsoft Office, dat de productiviteit op kantoor applicaties zoals Microsoft Word en Excel gebundeld in één systeem dat compatibel is met alle Microsoft-producten was. De applicaties waren niet zo gemakkelijk compatibel met OS / 2. nieuwe versie van Windows Microsoft’s verkocht 100.000 exemplaren in slechts twee weken, en OS / 2 al snel verdween. Dit liet Microsoft met een virtueel monopolie op besturingssystemen voor PC’s. Binnenkort zal de Federal Trade Commission begon te onderzoeken Microsoft voor oneerlijke handelspraktijken. 

Gedurende de jaren 1990, Microsoft geconfronteerd met een reeks van de Federal Trade Commission en het ministerie van Justitie onderzoeken. Sommige gerelateerde beschuldigingen dat Microsoft maakte oneerlijk behandelt computer fabrikanten die het Windows-besturingssysteem op hun computer geïnstalleerd. Andere heffingen Microsoft dwingt computer fabrikanten om Microsoft’s Internet Explorer te verkopen als voorwaarde voor de verkoop van het Windows-besturingssysteem met hun computers. 

Op een gegeven moment, Microsoft geconfronteerd met een mogelijke break-up van de twee divisies-besturingssystemen en software-ontwikkeling. Microsoft verdedigde zich, teruggrijpen naar eerdere gevechten Bill Gates met softwarepiraterij en verkondigen dat dergelijke beperkingen waren een bedreiging voor innovatie. Uiteindelijk, Microsoft was in staat om een ​​schikking met de federale overheid om een ​​breuk te voorkomen vinden. Door dit alles, Gates vond een aantal inventieve manieren om de druk met luchthartige commercials en publieke optredens op de computer beurzen waarbij hij zich voordeed als Star Trek’s Mr Spock af te buigen. Gates bleef het bedrijf te runnen en weer de federale onderzoeken door middel van de jaren 1990.

Deel dit!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest