Jordan Belfort’s unbelievable story of succes

Jordan Belfort Money

Jordan Belfort’s Synopsis

Geboren in Queens, New York, op 9 juli 1962, Jordan Belfort had een natuurlijk talent als verkoper op een vroege leeftijd, de exploitatie van een vlees- en visgerechten bedrijf in de jaren 1980. Na dat bedrijf ging failliet, Belfort begon de verkoop van aandelen in 1987. Hij zijn eigen investering operatie, Stratton Oakmont liep, door 1989. Het bedrijf maakte miljoenen illegaal, oplichting van haar investeerders. De Securities Exchange Commission inspanningen om dolende manieren van het bedrijf in 1992 te stoppen In 1999 begon, Belfort pleitte schuldig aan effecten van fraude en het witwassen van geld. Hij werd veroordeeld in 2003 tot vier jaar in de gevangenis, maar alleen diende 22 maanden. Belfort publiceerde zijn eerste memoires, The Wolf of Wall Street, in 2008. Het jaar daarop bracht hij vangen van de Wolf van Wall Street.
Het vroege leven en carrière

Geboren op 9 juli 1962, in Queens, New York, werd Jordan Ross Belfort berucht voor zijn rol in het oplichten van miljoenen dollars van beleggers in de jaren 1990 door zijn beleggingsonderneming, Stratton Oakmont. De zoon van een accountant, Belfort groeide op in een bescheiden appartement in Queens. Een natuurlijke verkoper, hij uiteindelijk gestart met een bedrijf de verkoop van vlees en vis, maar het bedrijf ging al snel buik omhoog.

In 1987, Belfort zette zijn verkoop vaardigheden te gebruiken in een andere arena. Hij begon te werken voor een beursvennootschap, leren in de ins en outs van het zijn een effectenmakelaar. Twee jaar later, Belfort werd actief zijn eigen handelsonderneming, Stratton Oakmont.
‘De Wolf van Wall Street’

Met zijn partner, Danny Porush, Jordan Belfort raked in contanten met behulp van een “pump en dump” -regeling. Zijn brokers geduwd voorraden op hun nietsvermoedende klanten, die hielp opblazen prijzen van de voorraden ‘, dan is het bedrijf zou verkopen buiten zijn eigen bedrijf in deze aandelen op een grote winst.

Overspoeld met contant geld, Belfort leefde het goede leven. Hij bracht rijkelijk, het kopen van een herenhuis, sportwagens en andere dure speelgoed. Hij ontwikkelde ook een ernstige drugsverslaving, en werd vooral dol op Quaaludes. Belfort was betrokken bij een aantal ongevallen als gevolg van zijn drugsgebruik, met inbegrip van crashen zijn helikopter in zijn eigen erf en zinken zijn jacht-dat ooit toebehoorde aan designer Coco Chanel-onder invloed. Zijn verslaving ook bijgedragen aan de break-up van zijn tweede huwelijk.

Belfort aangemoedigd roekeloos gedrag in zijn werknemers, als goed. Middelenmisbruik, seks en stoeien waren de norm bij Stratton Oakmont’s Long Island, New York, kantoren. Een assistent bij de firma werd ooit betaalde $ 5.000 tot een aantal van de handelaren van de onderneming in staat te stellen haar hoofd scheren. De medewerkers werden ook aangespoord om te leven door het motto ‘Hang niet op totdat de klant koopt of overlijdt. ” Hun harde-sell tactiek zijn vruchten afgeworpen op de korte termijn. Zoals Belfort vertelde de New York Post: “Het is makkelijker snel rijk te krijgen als je de regels niet volgen.”
Problemen met de wet

De Securities and Exchange Commission gevraagd om uiteindelijk Stratton Oakmont’s schaduwrijke voorraad operatie in 1992, beweert dat het bedrijf had bedrogen beleggers en gemanipuleerd aandelenkoersen. Twee jaar later, Belfort bevond zich uit de brokerage business. Stratton Oakmont had een schikking met de SEC, die een levenslange ban van het werken in de effecten industrie voor Belfort en een boete voor het bedrijf opgenomen bereikt.

Meer juridische ellende gevolgd Belfort en zijn bedrijf. De National Association of Securities Dealers uitgeworpen Stratton Oakmont van zijn vereniging in 1996, en het bedrijf werd bevolen om te worden geliquideerd te betalen uit de talrijke boetes en schikkingen het volgende jaar. In 1999, Belfort pleitte schuldig aan effecten van fraude en het witwassen van geld. Hij samengewerkt met de autoriteiten in een poging om zijn gevangenis straf te verkorten.

In 2003 werd Belfort veroordeeld tot vier jaar in de gevangenis en een boete van persoonlijk $ 110.000.000. Hij diende 22 maanden in de gevangenis, waar hij een belang in het schrijven ontwikkeld. Komiek Tommy Chong, een van celgenoten Belfort in deze tijd, moedigde de voormalige effectenmakelaar te schrijven over zijn ervaringen.
Leven na de Gevangenis

In 2008, Jordan Belfort publiceerde zijn memoires, The Wolf of Wall Street, met behulp van een van zijn bijnamen zoals de titel. Het boek onderzocht zijn snelle opkomst en explosieve crash in de financiële wereld. Het volgende jaar, Belfort bracht een tweede autobiografie, Het vangen van de Wolf van Wall Street, die zijn leven gedetailleerd na zijn arrestatie. In 2013, een verfilming van The Wolf of Wall Street, geregisseerd door Martin Scorsese en starring Leonardo DiCaprio als Belfort, sloeg het grote scherm.

Deze dagen, Belfort woont in Los Angeles, Californië, in de buurt van zijn twee kinderen, Chandler en Carter, uit zijn tweede huwelijk te zijn. Hij heeft nu zijn eigen bedrijf, dat sales training biedt en verkoopt Rechte Lijn trainingsprogramma’s die gericht zijn op het opbouwen van rijkdom. Belfort beweert te hebben richtte zich op zijn daad. In een interview met de Daily Mail, legde hij uit, “Ik ben een wolf die een meer welwillende karakter geworden.” Belfort heeft naar verluidt betaalde $ 14.000.000 van de boete $ 110.000.000 tegen hem.

Deel dit!
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Pinterest